Italské nudle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g olej
sůl
80 g máslo
1 ks cibule
rajčatový protlak
bazalka
mletý pepř
zelená petrželka
100 g tvrdý sýr
300 g široké nudle
250 g čerstvé nudle

Postup přípravy receptu

  1. Vybereme ty nejšírší nudle co do ma máme, nebo makarony zajdeme koupit. Nalámeme je na menší kousky a uvaříme podle návodu doměkka. Když jsou hotové, tak je scedíme a zakápneme trochou oleje.

  2. Dále očistíme houby, nakrájíme a podusíme na troše másla s cibulkou. Hotové houby osolíme, opepříme a můžeme přidat i špetku bazalky, nebo tymiánu. Do vymaštěného pekáčku nebo kastrolu dáme vrstvu nudlí, polijeme zředěným rajčatovým protlakem nebo kečupem. Pak to všechno okořeníme bazalkou a drobně nasekanou petrželkou a proložíme vrstvou hub. Navrch doložíme zbytek těstovin.

  3. Všechno zasypeme sýrem, přelijeme rozpuštěným máslem a zapečeme v troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!