Italské těstoviny se špenátem a mozzarellou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 balíček těstoviny
200 g mozzarella
300 g čerstvé špenátové listy
1 ks střední cibule
1 kelímek smetana na vaření
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
bazalka nebo oregano

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu al dente (na skus).

  2. Na olivovém oleji dozlatova orestujeme na tenké plátky nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Postupně přidáme omyté a potrhané špenátové listy zbavené řapíků, nakonec osolíme (podle chuti opepříme). Necháme necháme dusit cca 5 minut, posléze trochu podlijeme vodou a dusíme dalších 5 minut.

  3. Ke špenátu přisypeme okapané těstoviny, přidáme polovinu mozzarelly (nadrobno pokrájené) a šlehačku, důkladně promícháme, abychom měli špenát rovnoměrně rozmístěný. Podle chuti dosolíme, přidáme čerstvou bazalku či oregano (nemusí být).

  4. Takto promíchané a připravené těstoviny vložíme do zapékací mísy, zasypeme zbytkem mozzarelly a dáme do trouby zapéct, dokud se neutvoří zlatavá krusta.

  5. Italské těstoviny se špenátem a mozzarellou rozdělíme ihned na talíře a podáváme.

  6. Mozzarellu lze nahradit jiným druhem sýru


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!