Italské těstoviny se špenátem a mozzarellou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 balíček těstoviny 200 g mozzarella 300 g čerstvé špenátové listy 1 ks střední cibule 1 kelímek smetana na vaření podle chuti sůl mletý černý pepř bazalka nebo oregano
Postup Italské těstoviny se špenátem a mozzarellou recept
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu al dente (na skus).
Na olivovém oleji dozlatova orestujeme na tenké plátky nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Postupně přidáme omyté a potrhané špenátové listy zbavené řapíků, nakonec osolíme (podle chuti opepříme). Necháme necháme dusit cca 5 minut, posléze trochu podlijeme vodou a dusíme dalších 5 minut.
Ke špenátu přisypeme okapané těstoviny, přidáme polovinu mozzarelly (nadrobno pokrájené) a šlehačku, důkladně promícháme, abychom měli špenát rovnoměrně rozmístěný. Podle chuti dosolíme, přidáme čerstvou bazalku či oregano (nemusí být).
Takto promíchané a připravené těstoviny vložíme do zapékací mísy, zasypeme zbytkem mozzarelly a dáme do trouby zapéct, dokud se neutvoří zlatavá krusta.
Italské těstoviny se špenátem a mozzarellou rozdělíme ihned na talíře a podáváme.
Mozzarellu lze nahradit jiným druhem sýru