Italské zeleninové pokušení recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
15 g sůl
5 dl ocet
1 ks cibule
500 g jablko
2 kg rajče
6 ks feferonka
750 g cukr krystal
12 ks velká paprika
6 ks velká okurka

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou zeleninu i ovoce očistíme a nakrájíme. Okořeníme nadrobno nakrájenou feferonkou a solí. Všechno dohromady 45 minut vaříme (kromě octa, cukru a cibule).

  2. K povařené směsi přidáme cibuli, polovinu octa a znovu povaříme. Dolijeme zbytek octa s cukrem a zamícháme.

  3. Italské zeleninové pokušení natlačíme do vymytých sklenic, zavíčkujeme a sterilujeme.

  4. Italské zeleninové pokušení podáváme jako salát, přílohu či chuťovku k pečivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!