Italský pomerančový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cukr
1 špetka sůl
3 ks vejce
75 g máslo
2 ks pomeranč
0.5 balíčku vanilkový cukr
250 g hladká mouka
0.5 balíčku sušené kvasnice

Postup přípravy receptu

  1. Ze dvou pomerančů vymačkáme šťávu a z půlky nastrouháme kůru.

  2. Máslo a cukr dobře rozmícháme, přidáme celá vejce, pomerančovou šťávu a po troškách přidáváme mouku promíchanou s kvasnicemi. Nakonec přidáváme vanilku, sůl a a kůru z pomeranče. Promícháme v těsto.

  3. Formu vyložíme pečícím papírem, těsto dáme do formy a v troubě vyhřáté na 180 °C necháme 30 minut péct.

  4. Italský pomerančový koláč necháme vychladnout na mřížce a podáváme ke kávě či čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!