Italský pomerančový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g cukr 1 špetka sůl 3 ks vejce 75 g máslo 2 ks pomeranč 0.5 balíčku vanilkový cukr 250 g hladká mouka 0.5 balíčku sušené kvasnice
Postup Italský pomerančový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Ze dvou pomerančů vymačkáme šťávu a z půlky nastrouháme kůru.
Máslo a cukr dobře rozmícháme, přidáme celá vejce, pomerančovou šťávu a po troškách přidáváme mouku promíchanou s kvasnicemi. Nakonec přidáváme vanilku, sůl a a kůru z pomeranče. Promícháme v těsto.
Formu vyložíme pečícím papírem, těsto dáme do formy a v troubě vyhřáté na 180 °C necháme 30 minut péct.
Italský pomerančový koláč necháme vychladnout na mřížce a podáváme ke kávě či čaji.