Vepřové s italským pestem a orestovanou cuketou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 špetky sůl
1 lžička solamyl
1 - 2 dl voda
300 g cuketa
4 lžičky pesto
2 lžíce olivový olej
1 lžíce olivový olej
4 lžíce strouhaný parmazán
4 špetky mletý pepř
2 lžíce sójová omáčka
4 lžičky provensálské koření
1 lžička provensálské koření
4 plátky vepřové maso

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na silnější plátky, kraje nařízneme a mírně naklepeme. Plátky posypeme provensálským kořením. Opepříme, pokapeme olivovým olejem a necháme chvíli odležet

  2. Na pánvi s nepřilnavým dnem nahřejeme olivový olej a vložíme připravené vepřové plátky. Krátce opečeme a přikryjeme poklicí. Po chvíli otočíme, každý plátek potřeme italským pestem, přidáme sójovou omáčku a znovu pánev přikryjeme poklicí

  3. Maso necháme opékat do změknutí, podle potřeby přidáme lžíci olivového oleje a podléváme vodou, podle chuti osolíme

  4. Před dokončením přidáme ve vodě rozmíchaný solamyl a krátce povaříme. Tak připravíme čirou omáčku, která bude vonět po provensálském koření

  5. Zároveň si před dokončením masa připravíme orestovanou cuketu. Nakrájíme cuketu na úzké a malé kousky, promícháme ji s provensálským kořením a krátce orestujeme na olivovém oleji

  6. Vepřové s italským pestem a orestovanou cuketou podáváme s vařenými brambory a podléváme voňavou omáčkou. Maso sypeme strouhaným parmazánem nebo chuťově podobným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!