Vepřové s italským pestem a orestovanou cuketou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 špetky sůl 1 lžička solamyl 1 - 2 dl voda 300 g cuketa 4 lžičky pesto 2 lžíce olivový olej 1 lžíce olivový olej 4 lžíce strouhaný parmazán 4 špetky mletý pepř 2 lžíce sójová omáčka 4 lžičky provensálské koření 1 lžička provensálské koření 4 plátky vepřové maso
Postup Vepřové s italským pestem a orestovanou cuketou
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na silnější plátky, kraje nařízneme a mírně naklepeme. Plátky posypeme provensálským kořením. Opepříme, pokapeme olivovým olejem a necháme chvíli odležet
Na pánvi s nepřilnavým dnem nahřejeme olivový olej a vložíme připravené vepřové plátky. Krátce opečeme a přikryjeme poklicí. Po chvíli otočíme, každý plátek potřeme italským pestem, přidáme sójovou omáčku a znovu pánev přikryjeme poklicí
Maso necháme opékat do změknutí, podle potřeby přidáme lžíci olivového oleje a podléváme vodou, podle chuti osolíme
Před dokončením přidáme ve vodě rozmíchaný solamyl a krátce povaříme. Tak připravíme čirou omáčku, která bude vonět po provensálském koření
Zároveň si před dokončením masa připravíme orestovanou cuketu. Nakrájíme cuketu na úzké a malé kousky, promícháme ji s provensálským kořením a krátce orestujeme na olivovém oleji
Vepřové s italským pestem a orestovanou cuketou podáváme s vařenými brambory a podléváme voňavou omáčkou. Maso sypeme strouhaným parmazánem nebo chuťově podobným sýrem.