Jablečné fagottini z listového těsta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 80 g cukr 2 ks jablko 1 lžička mletá skořice 1 lžíce meruňková marmeláda 2 lžičky citronová štáva na ozdobu cukr moučka těsto 4 plátky listové těsto
Postup Jablečné fagottini z listového těsta recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Kostičky dáme vařit se lžičkou skořice, lžičkou citronové šťávy a cukrem na několik minut. Cukr se musí rozpustit, jablka ale nesmí být rozvařená. Odendáme z plotny a přidáme lžičku meruňkové nebo broskvové marmelády.
Listové těsto nakrájíme na čtverce cca 15 cm a rozložíme na každou polovinu jablečnou směs, dáme si pozor, aby jablka neměla tekutinu, neboť nám bude při pečení vytékat. Volnou polovinu u krajů potřeme šťávou z jablek a fagottini uzavřeme. Fagottiny lehce přitiskneme u hran.
Vrchy fagottinů lehce nařežeme, potřeme jablečnou šťávou a posypeme cukrem.
Fagottini z listového těsta pečeme ve vyhřáté troubě na plechu vyloženém pečicím papírem. Pečeme na 220 °C asi na 10 - 12 minut dozlatova. Upečené fagottini necháme na mřížce vychladnout.
Jablečné fagottini z listového těsta podáváme na snídani, svačinu.