Jablečné koblížky se skořicí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 40 g cukr 3 ks vejce 80 g máslo 100 g strouhanka 1 kg jablko 1 lžička mletá skořice 1 lžička citronová kůra podle chuti cukr moučka mletá skořice
Postup Jablečné koblížky se skořicí recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme najemno. Na pánvi rozehřejeme polovinu másla, přidáme nastrouhaná jablka a dusíme je asi 10 minut.
Ve zbylém másle dozlatova osmažíme strouhanku, kterou pak necháme vychladnout. Vmícháme do ní rozšlehaná vejce, cukr, skořici, citronovou kůru a nakonec vychladlá podušená jablka, promícháme a vytvoříme těsto.
Z těsta vytvarujeme koblížky, které obalujeme ve strouhance a smažíme ve středně rozehřátém oleji dozlatova. Poté koblížky vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.
Jablečné koblížky podáváme posypané skořicí a cukrem.