Jablečné koblížky se skořicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g cukr
3 ks vejce
80 g máslo
100 g strouhanka
1 kg jablko
1 lžička mletá skořice
1 lžička citronová kůra
podle chuti
cukr moučka
mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme najemno. Na pánvi rozehřejeme polovinu másla, přidáme nastrouhaná jablka a dusíme je asi 10 minut.

  2. Ve zbylém másle dozlatova osmažíme strouhanku, kterou pak necháme vychladnout. Vmícháme do ní rozšlehaná vejce, cukr, skořici, citronovou kůru a nakonec vychladlá podušená jablka, promícháme a vytvoříme těsto.

  3. Z těsta vytvarujeme koblížky, které obalujeme ve strouhance a smažíme ve středně rozehřátém oleji dozlatova. Poté koblížky vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.

  4. Jablečné koblížky podáváme posypané skořicí a cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!