Jablečné pyré se slupkami recept
Apetit ReceptyPostup Jablečné pyré se slupkami recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka velmi pečlivě omyjeme a oloupeme. Slupky dáme vařit do vody. Vody nedáváme plný hrnec, ale jen tak aby byly slupky bohatě zality. Ani jablka pak nemusí být všechna ponořená, stačí jen, když se paří. Mezitím jablka vykrájíme a nakrájíme.
Když jsou slupky měkké, vodu slijeme a dáme do ní vařit jablka, až jsou i jablka rozvařená téměř na kaši. Pozor, během vaření nemíchat! Vodu opět slijeme a jablka za mírného ohřevu rozšťoucháme. Já na indukční ploténce nastavím teplotu 60 - 80 °C.
Velmi horké pyré plníme nejlépe do ještě horkých vypařených sklenic. Naplněné sklenice okamžitě uzavíráme. Dále není nutné pyré zavařovat. Teď přichází to nejlepší. Vodu, ve které jsme vařili slupky a jablka, obohatíme vinnými kvasinkami a necháme zkvasit na víno.
Do jablečného pyré můžeme přidat i vanilkový cukr, případně i skořici při fašírování jablek. Není to nutné, pyré lze osladit i v misce.
Jablečné pyré se slupkami používáme podle chuti k různým příležitostem.