Jablečné řezy s kysanou smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 100 ml olej 3 ks vejce 100 ml voda 200 g cukr krystal 1 balíček vanilkový cukr 1 lžíce citronová kůra 200 g polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva podle chuti jablko na potření zakysaná smetana
Postup Jablečné řezy s kysanou smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukry - krystal a vanilkový cukr. Přidáme polohrubou mouku s kypřícím práškem a nakonec přilijeme olej s vodou. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky.
Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Navrch naskládáme plátky jablek nebo jiného ovoce. Použité ovoce může být i kompotované, například výborné jsou meruňky.
Těsto dáme péct do středně vyhřáté trouby a pečeme na mírném stupni dozlatova. Po upečení ještě horký moučník potřeme kysanou smetanou a dáme vychladit.
Jablečné řezy s kysanou smetanou podáváme jako chutný moučník ke kávě nebo čaji.