Jablečný drobenkový koláč se skořicí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 220 g máslo 1 lžička mletá skořice 260 g polohrubá mouka 200 g třtinový cukr podle potřeby 10 ks jablko 3 lžíce citronová šťáva podle chuti 1 lžička mletá skořice
Postup Jablečný drobenkový koláč se skořicí recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme a bez středu je nakrájíme na opravdu tenoučké plátky. Plátky jablek promícháme s citronovou šťávou a mletou skořici.
Ve větší míse promícháme prsty polohrubou mouku, cukr, lžičku mleté skořice a máslo. Tvoříme jakoby drobenku. Pokud potřebujeme, přidáme trochu mouky.
Dvě třetiny těsta vtlačíme do kulaté formy (průměr 22 cm) na dno i na strany. Na těsto pokládáme jablečné plátky. Ještě lepší je, když plátky jablek přečnívají přes těsto. Jablečné plátky přikryjeme zbytkem drobenkového těsta.
Drobenkový koláč pečeme v troubě předehřáté na 180 °C.
Jablečný drobenkový koláč podáváme vychlazený k teplému čaji.