Jablečný drobenkový koláč se skořicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
220 g máslo
1 lžička mletá skořice
260 g polohrubá mouka
200 g třtinový cukr
podle potřeby
10 ks jablko
3 lžíce citronová šťáva
podle chuti
1 lžička mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a bez středu je nakrájíme na opravdu tenoučké plátky. Plátky jablek promícháme s citronovou šťávou a mletou skořici.

  2. Ve větší míse promícháme prsty polohrubou mouku, cukr, lžičku mleté skořice a máslo. Tvoříme jakoby drobenku. Pokud potřebujeme, přidáme trochu mouky.

  3. Dvě třetiny těsta vtlačíme do kulaté formy (průměr 22 cm) na dno i na strany. Na těsto pokládáme jablečné plátky. Ještě lepší je, když plátky jablek přečnívají přes těsto. Jablečné plátky přikryjeme zbytkem drobenkového těsta.

  4. Drobenkový koláč pečeme v troubě předehřáté na 180 °C.

  5. Jablečný drobenkový koláč podáváme vychlazený k teplému čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!