Jablka plněná masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
tuk
1 ks cibule
4 ks jablko
50 g rozinky
120 ml bílé víno
1 lžička hladká mouka
300 g mleté maso
100 ml hovězí vývar
1 lžíce zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme. Na másle zpěníme cibuli, přidáme mleté maso - vepřové nebo hovězí, jak máme rádi, petrželku a opečeme. Potom poprášíme moukou, zalijeme bílým vínem, vývarem, vmícháme rozinky a krátce povaříme.

  2. Troubu předehřejeme na 200°C.

  3. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a opatrně vydlabeme. Pak je naskládáme do vymazané zapékací misky a naplníme připravenou masovou směsí.

  4. Vydlabanou jablečnou dužinu a zbývající nádivku rozložíme mezi jablka. Poklademe kousky másla a pečeme 20 až 30 minut.

  5. Jablka plněná masem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!