Jablka plněná masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 50 g máslo tuk 1 ks cibule 4 ks jablko 50 g rozinky 120 ml bílé víno 1 lžička hladká mouka 300 g mleté maso 100 ml hovězí vývar 1 lžíce zelená petrželka
Postup Jablka plněná masem recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme. Na másle zpěníme cibuli, přidáme mleté maso - vepřové nebo hovězí, jak máme rádi, petrželku a opečeme. Potom poprášíme moukou, zalijeme bílým vínem, vývarem, vmícháme rozinky a krátce povaříme.
Troubu předehřejeme na 200°C.
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a opatrně vydlabeme. Pak je naskládáme do vymazané zapékací misky a naplníme připravenou masovou směsí.
Vydlabanou jablečnou dužinu a zbývající nádivku rozložíme mezi jablka. Poklademe kousky másla a pečeme 20 až 30 minut.
Jablka plněná masem ihned podáváme.