Jablka v medovém županu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

skořice
4 ks jablko
2 lžíce moučkový cukr
300 ml zakysaná smetana
těstíčko
1 špetka sůl
2 ks vejce
400 ml mléko
4 lžíce med
200 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a nakrájíme na silnější plátky (přibližně 1cm silné). Připravíme si těstíčko - v misce dobře rozmícháme mléko s vejci a špetkou soli. Poté za stálého míchání postupně nasypeme hladkou mouku. Stále mícháme a přidáme med.

  2. Každý plátek jablka namočíme do těstíčka tak, aby se jablko pěkně obalilo. Dáme na pánev s olejem a necháme smažit dozlatova. Otáčíme podle potřeby, aby se nám pokrm nepřipálil.

  3. Jakmile je usmaženo, servírujeme na talíř a zalijeme zakysanou smetanou smíchanou s trochou moučkového cukru. Můžeme posypat skořicí a cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!