Jablka v palačinkovém těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks jablko
máslo na smažení
těstíčko
1 ks vejce
500 ml mléko
3 lžíce cukr krupice
hladká mouka
na obalení
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, mléko a cukr ušleháme. Podle potřeby do základu palačinkového těsta přidáváme hladkou mouku. Těsto je lepší hustší.

  2. Jalbka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na silnější kolečka. Z jablek můžeme vykrojit různé tvary. Především, pokud jablka připravujeme pro děti.

  3. Na pánvi rozehřejeme máslo. Kolečka jablek obalíme v těstíčku a ihned je smažíme na rozehřátém másle. Smažíme je dozlatova.

  4. Horká jablka v palačinkovém těstíčku obalujeme v moučkovém cukru a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!