Jablkové lívance recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce cukr
3 ks vejce
300 ml mléko
0.5 kg jablka
250 g hladká mouka
kypřící prášek
podle potřeby
olej na smažení
na obalení
skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme sníh.

  2. Jablka oloupeme a nastrouháme. Utřeme žloutky s cukrem, přidáme jablka, mléko a mouku, do které jsme přidali na špičku nože kypřícího prášku.

  3. Těsto promícháme, vmícháme sníh. Lžící klademe těsto do vymazaného lívanečníku a smažíme z obou stran.

  4. Teplé jablkové lívance obalujeme ve skořicovém cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!