Jablkovec recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 6 ks vejce 5 dkg máslo mléko 50 dkg jablko 1 ks citron 4 ks houska 20 dkg cukr krupice
Postup Jablkovec recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Citron důkladně omyjeme a osušíme. Nastrouháme z něj kůru a následně vymačkáme veškerou šťávu. Jablka očistíme, zbavíme kůry a jádřinců a nastrouháme najemno.
Z housek ostrouháme kůrku, nakrájíme je a namočíme v mléce. Žloutky utřeme se změklým máslem do pěny. Přidáme citronovou kůru a šťávu, vymačkané žemle a utřeme. Nakonec vmícháme jemně ustrouhaná jablka a tuhý sníh z bílků.
Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme jablečnou hmotou. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně hodinu.
Jablkovec podáváme sypaný skořicovým cukrem a můžeme zdobit jablečnou pěnou.