Jablkovec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
6 ks vejce
5 dkg máslo
mléko
50 dkg jablko
1 ks citron
4 ks houska
20 dkg cukr krupice

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Citron důkladně omyjeme a osušíme. Nastrouháme z něj kůru a následně vymačkáme veškerou šťávu. Jablka očistíme, zbavíme kůry a jádřinců a nastrouháme najemno.

  2. Z housek ostrouháme kůrku, nakrájíme je a namočíme v mléce. Žloutky utřeme se změklým máslem do pěny. Přidáme citronovou kůru a šťávu, vymačkané žemle a utřeme. Nakonec vmícháme jemně ustrouhaná jablka a tuhý sníh z bílků.

  3. Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme jablečnou hmotou. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně hodinu.

  4. Jablkovec podáváme sypaný skořicovým cukrem a můžeme zdobit jablečnou pěnou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!