Jablkovo-celerový salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
200 g celer
100 g mrkev
1 lžička med
1 lžíce jablečný džus
300 ml zakysaná smetana
citronová šťáva
1 lžička ořechový olej
300 g zelené jablko

Postup přípravy receptu

  1. Celer oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky, které vložíme na 2 minuty do vroucí osolené a okyselené vody. Pak celer scedíme a propláchneme studenou

  2. Neoloupaná jablka a očištěnou mrkev nakrájíme na stejné nudličky jako celer

  3. Vše v míse promícháme, ochutíme citronovou šťávou, ořechovým olejem, medem a jablečným džusem. Nakonec salát spojíme zakysanou smetanou a necháme krátce odležet v chladu

  4. Salát z jablek, celeru a mrkve se zakysanou smetanou můžeme podávat jako přílohu například ke smaženým játrům. Ale výborně chutná i samostatně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!