Jablkovo-celerový salát recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 200 g celer 100 g mrkev 1 lžička med 1 lžíce jablečný džus 300 ml zakysaná smetana citronová šťáva 1 lžička ořechový olej 300 g zelené jablko
Postup Jablkovo-celerový salát
Postup přípravy receptu
-
Celer oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky, které vložíme na 2 minuty do vroucí osolené a okyselené vody. Pak celer scedíme a propláchneme studenou
Neoloupaná jablka a očištěnou mrkev nakrájíme na stejné nudličky jako celer
Vše v míse promícháme, ochutíme citronovou šťávou, ořechovým olejem, medem a jablečným džusem. Nakonec salát spojíme zakysanou smetanou a necháme krátce odležet v chladu
Salát z jablek, celeru a mrkve se zakysanou smetanou můžeme podávat jako přílohu například ke smaženým játrům. Ale výborně chutná i samostatně.