Jablkový chlebíček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

130 g máslo
200 g jablko
6 ks bílek
1 lžička prášek do pečiva
180 g polohrubá mouka
200 g třtinový cukr
50 g mandlová mouka
na ozdobu
mandlové lupínky
čokoládová poleva
podle potřeby
máslo na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a okolo jádřince nastrouháme nahrubo. Máslo v kastrolku rozpustíme. Z bílků ušleháme tuhý sníh.

  2. V míse smícháme cukr, polohrubou mouku, mandlovou mouku a prášek do pečiva. Do sypké směsi přilijeme máslo, přisypeme jablka a důkladně promícháme. Nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh.

  3. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy. Jablkový chlebíček pečeme při 180 °C 30 - 40 minut. Zda máme upečeno, zkoušíme špejlí. Po vytažení z trouby chvíli počkáme, chlebíček vyklopíme a necháme vychladnout.

  4. Jablkový chlebíček poléváme čokoládovou polevou a zdobíme mandlovými lupínky. Po zatuhnutí už jen nakrájíme na plátky a podáváme jako sladké pohoštění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!