Jáhlová miska se sýrem a řeřichou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 lžička řeřicha
1 hrst jáhly
1 lžíce olivový olej
2 ks jarní cibulka
5 dkg tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Hrst jahel dvakrát spaříme a uvaříme ve slané vodě doměkka, asi 10 minut

  2. Mezitím si nadrobno nakrájíme jarní cibulku, na kostičky sýr a vložíme do misky

  3. Uvařené jáhly scedíme, propláchneme vodou a přidáme k cibulce a sýru a důkladně promícháme. Podle chuti přisolíme a zalijeme lžící olivového oleje

  4. Jáhlovou misku se sýrem ozdobíme nasekanou řeřichou. Pokud nemáme řeřichu, použijeme sekanou pažitku nebo petrželku. Pro nevegetariány je výborné nakrájet do misky k sýru i šunku

  5. Jáhlová miska se sýrem a řeřichou se podává s chlebem nebo jiným celozrnným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!