Jahodové řezy se sněhem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání 250 g lesní jahody těsto 5 ks vejce 20 g kakao 150 g cukr moučka 150 g hrubá mouka poleva 4 lžíce voda 4 ks bílek 80 g cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr
Postup Jahodové řezy se sněhem recept
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce s moučkovým cukrem vyšleháme elektrickým šlehačem do sněhu. Do hustého sněhu přidáme kakao a mouku.
Troubu předehřejeme na 175°C a hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme moukou.
Připravené těsto rozetřeme na plech a zvolna upečeme.
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Krupicový a vanilkový cukr zalijeme vodou a svaříme na hustý sirup. Za stálého šlehání pomalu vlijeme horký sirup do sněhu a ještě dobře ušleháme.
Upečený korpus řezů posypeme jahůdkami, můžeme použít i malé zahradní, na které rozetřeme bílkový sníh, vložíme do trouby, kde jsme snížili teplotu na 80 °C a zvolna dosušíme.
Vychladlé jahodové řezy se sněhem nakrájíme na řezy a servírujeme.