Jahodové řezy se sněhem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
250 g lesní jahody
těsto
5 ks vejce
20 g kakao
150 g cukr moučka
150 g hrubá mouka
poleva
4 lžíce voda
4 ks bílek
80 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce s moučkovým cukrem vyšleháme elektrickým šlehačem do sněhu. Do hustého sněhu přidáme kakao a mouku.

  2. Troubu předehřejeme na 175°C a hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme moukou.

  3. Připravené těsto rozetřeme na plech a zvolna upečeme.

  4. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Krupicový a vanilkový cukr zalijeme vodou a svaříme na hustý sirup. Za stálého šlehání pomalu vlijeme horký sirup do sněhu a ještě dobře ušleháme.

  5. Upečený korpus řezů posypeme jahůdkami, můžeme použít i malé zahradní, na které rozetřeme bílkový sníh, vložíme do trouby, kde jsme snížili teplotu na 80 °C a zvolna dosušíme.

  6. Vychladlé jahodové řezy se sněhem nakrájíme na řezy a servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!