Krůtí s těstovinami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl sůl 2 lžičky olivový olej olivový olej 2 - 4 lžičky kremžská hořčice mletý černý pepř mletý černý pepř 200 - 250 g krůtí prsa 150 - 200 g těstoviny (vrtule) konzervovaná nebo čerstvá zelenina
Postup Krůtí s těstovinami
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso podle potřeby očistíme, nakrájíme na kostky a naložíme do marinády, kterou připravíme smícháním oleje, kremžské hořčice, soli a pepře. Takto naložené maso necháme uležet a nasát chuť asi 1 - 2 dny v lednici
Vrtulky uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Vaříme "al dente", scedíme a dáme stranou
Maso orestujeme na teflonové pánvi, můžeme přidat ještě lžičku oleje, když se maso trochu "zatáhne", vmícháme připravené těstoviny a osmažíme dozlatova, dokud není maso měkké. Podle chuti ještě osolíme a opepříme
Krůtí s těstovinami podáváme ihned po přípravě, přílohou je pouze čerstvá nebo nakládaná zelenina.