Jahodové tiramisu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

jahody
1 kelímek smetana na šlehání
1 ks lučina
200 g cukr moučka
1 kelímek kysaná smetana
silná černá káva
2 kelímky pomazánkové máslo
1 balíček ztužovač šlehačky
2 balíčky cukrářské piškoty

Postup přípravy receptu

  1. Pomazánková másla, kysanou smetanu, velkou lučinu a cukr vyšleháme na krém. Poté vmícháme ušlehanou šlehačku se ztužovačem.

  2. Dno dortové formy vyložíme piškoty pokapanými kávou a rumem. Na ně navršíme část krému a poklademe půlkami jahod. Postup ještě jednou zopakujeme a na vrch uhladíme zbytek krému. Tiramisu zdobíme jahodami a dáme na 24 hodin do chladu.

  3. Před podáváním můžeme jahodové tiramisu ozdobit čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!