Jahodovo-rebarborová přesnídávka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
1 dl voda
300 g jahody
200 g rebarbora
250 g bílý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si očistíme ovoce a zeleninu. Jahody zbavíme stopek, rebarboru oloupeme, pokrájíme na menší kousky a vše vložíme do hrnce. Přidáme vodu s cukrem a pomalu vaříme (cca 10 - 15 minut) do změknutí.

  2. Uvařenou jahodovo-rebarborovou směs rozmixujeme ponorným mixérem, abychom dosáhli hladké konzistence přesnídávky. Necháme zchladnout a poté přesuneme do lednice.

  3. Nakonec přesnídávku rozdělíme do skleniček, navrch přidáme jogurt a podle chuti můžeme přisladit.

  4. Jahodovo-rebarborovou přesnídávku ozdobíme nasucho opraženými ovesnými vločkami, kousky jahod, rebarbory a snítkou máty. Přesnídávku si nejlépe vychutnáme vychlazenou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!