Jahodový koláč s tvarohem a drobenkou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 ks vejce
1/2 hrnku mléko
1 balíček prášek do pečiva
jahody
250 g tvaroh
1 hrnek cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
125 g tuk na pečení
1 hrnek drobenka

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme mouku, část cukru a prášek do pečiva. Tuk s mlékem a zbytkem cukru mírně rozehřejeme. Všleháme vejce a tekutou směs vmícháme do připravené mouky

  2. Těsto nalijeme na hluboký plech vyložený pečicím papírem

  3. V misce si rozmícháme tvaroh s vejcem a vanilkovým cukrem. Podle chuti můžeme přidat lžíci cukru krupice

  4. Na těsto rozetřeme tvarohovou směs, navrch poklademe jahody a posypeme připravenou drobenkou. Jahodový koláč s tvarohem pečeme v horkovzdušné troubě při 150 °C asi 45 - 50 minut

  5. Jahodový koláč s tvarohem a s drobenkou podáváme s dobrým čajem nebo kávou jako sladké pohoštění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!