Japonská česnečka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 6 hrnků voda 1 ks pórek 1 ks mrkev zázvor 1 lžíce sekaná pažitka 1 lžíce sušené houby mletý černý pepř 1 lžíce polévkové koření 0.5 hrnku česneková nať
Postup Japonská česnečka recept
Postup přípravy receptu
-
Do horké osolené vody přidáme houby, které jsme krátce namočili. Houby vaříme asi 10 minut.
Pak do nich vmícháme na kolečka nakrájenou karotku a pórek. Přidáme nadrobno pokrájenou česnekovou nať a vaříme dalších 5 minut. Vmícháme zázvor, osolíme, opepříme a nakonec zašleháme vejce. Japonskou česnečku dochutíme polévkovým kořením a pokrájenou pažitkou.
Japonskou česnečku podáváme třeba s pečivem.