Jarní polévka se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 g hrášek
1 špetka sůl
1 l voda
2 ks mrkev
0 ks květák
0 l hovězí vývar
200 g zelené fazolky
2 ks kedlubna s listy

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu (kromě květáku) zbavíme slupky a poté nakrájíme na menší kousky. Listy od kedlubny odkrojíme a odložíme. Květák omyjeme a rozložíme na růžičky.

  2. Do vařící vody se solí přidáme kedlubny s mrkví a poté ostatní zeleninu. Vše vaříme doměkka. Čisté listy natrháme podle libosti. Přilijeme hovězí vývar a necháme znovu vařit.

  3. Při oslavě můžeme jarní polévku se zeleninou nalít do vlažné polévkové mísy. Kedlubnovými listy ozdobíme povrch polévky. Jarní polévku se zeleninou podáváme horkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!