Jarní polévka se zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 300 g hrášek 1 špetka sůl 1 l voda 2 ks mrkev 0 ks květák 0 l hovězí vývar 200 g zelené fazolky 2 ks kedlubna s listy
Postup Jarní polévka se zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu (kromě květáku) zbavíme slupky a poté nakrájíme na menší kousky. Listy od kedlubny odkrojíme a odložíme. Květák omyjeme a rozložíme na růžičky.
Do vařící vody se solí přidáme kedlubny s mrkví a poté ostatní zeleninu. Vše vaříme doměkka. Čisté listy natrháme podle libosti. Přilijeme hovězí vývar a necháme znovu vařit.
Při oslavě můžeme jarní polévku se zeleninou nalít do vlažné polévkové mísy. Kedlubnovými listy ozdobíme povrch polévky. Jarní polévku se zeleninou podáváme horkou.