Jarní polévka z nové zeleniny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
2 ks mrkev
0 ks kapusta
2 ks kedlubna
1 lžíce hladká mouka
4 ks nové brambory
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, rozředíme ji vodou a provaříme.

  2. Mezitím si očistíme a nakrájíme na kostičky mrkev, kedlubnu a nové brambory.

  3. Všechnu zeleninu ve vroucí vodě na chvíli povaříme. Nakonec pokrájíme na nudličky kapustu, kterou také vložíme do polévky. Vaříme tak dlouho, až je zelenina měkká. V závěru jarní polévku podle chuti osolíme a přidáme trochu pepře.

  4. Jarní polévku z nové zeleniny rozlijeme do hlubokých talířů a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!