Jarní řezy se žloutkovou polevou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

poleva
7 ks žloutek
30 dkg cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
těsto
7 ks bílky
30 dkg cukr moučka
15 dkg hladká mouka
30 dkg vlašské ořechy
30 dkg změklé máslo

Postup přípravy receptu

  1. Cukr s máslem vyšleháme do pěny. Vmícháme ořechy a polohrubou mouku. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který lehce zapracujeme do těsta.

  2. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a vložíme do předehřáté trouby. Upečený korpus necháme vychladnout.

  3. Žloutky vyšleháme s oběma cukry do hladké polevy. Polevu rozetřeme na vychladlý korpus a necháme na chladném místě ztuhnout.

  4. Jarní řezy se žloutkovou polevou nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!