Jarní telecí řízky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
1 lžíce mléko
1 lžíce slunečnicový olej
hladká mouka
6 ks jarní cibulka
strouhaná houska
mletý černý pepř
3 plátky telecí řízek

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme, tence rozklepeme a ochutíme mletým pepřem a solí. Vejce rozšleháme s olejem a mlékem. Jarní cibulky očistíme a z každé odkrojíme asi 5 cm dlouhý dílek s hlavičkou. Zbytek natě nakrájíme na kroužky, které použijeme na ozdobu

  2. Na každý telecí plátek položíme napříč 2 cibulky, maso přehneme a spojíme jehlou nebo párátkem. Naplněné kapsy obalujeme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Smažíme zvolna ve vyšší vrstvě oleje dorůžova

  3. Smažené jarní řízky zbavíme jehel, ozdobíme cibulovou natí a podáváme s vařeným bramborem a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!