Játra Gargáno recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
4 lžíce kečup
500 g vepřová játra
podle potřeby
olej
hladká mouka
podle chuti
sůl
petrželka
pažitka
libeček
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Játra odblaníme, očistíme a nakrájíme na plátky, které pak obalíme v hladké mouce. Česnek nasekáme nadrobno.

  2. Obalené plátky zprudka opečeme na rozpáleném oleji, do kterého jsme přidali drobně nasekaný česnek. Pak játra opepříme a zakapeme kečupem a krátce podusíme.

  3. Hotová játra Gargáno osolíme a servírujeme s dušenou rýží promíchanou se zelenými natěmi pažitky, petržele nebo libečku. Na ozdobu můžeme použít kolečka rajčat a proužky papriky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!