Játra na paprice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 dkg slanina
sůl
1 ks cibule
1 hrnek kysaná smetana
1 lžíce hladká mouka
0.5 kg vepřová játra
0.5 lžičky mletá sladká paprika
papriková vegeta
podle potřeby
voda
na ozdobu
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Na pokrájené slanině zpěníme drobně pokrájenou cibuli. Zasypeme mletou paprikou, přidáme a osmahneme na kostky pokrájená játra. Po chvíli podlijeme vodou a dusíme doměkka. Do kyselé smetany rozmícháme mouku.

  2. Játra osolíme, zalijeme smetanou dochutíme paprikovou vegetou a povaříme.

  3. Na talíři přelijeme halušky játry na paprice a všechno posypeme pokrájenou bazalkou. Játra na paprice ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!