Játra pečená na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g slanina olej 1 ks cibule 4 lžíce kečup 2 ks mrkev 2 dl červené víno 750 g vepřová játra 1 lžíce koření na divočinu podle chuti sůl petrželka bobkový list mletý pepř
Postup Játra pečená na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřová nebo telecí játra očistíme a osušíme. Dvě třetiny slaniny nakrájíme na klínky, obalíme ji v koření na divočinu a prošpikujeme jí játra. Poté játra opepříme, ale nesolíme.
Na zbylé slanině zpěníme sekanou cibuli a nastrouhanou mrkev. Do směsi vložíme špikovaná játra a necháme je zatáhnout. Poté vložíme vše do pekáčku, podlijeme vínem, přidáme bobkový list a zakryjeme. Játra na víně pečeme pozvolna asi 1 - 1,5 hodiny.
Upečená játra osolíme, do šťávy vmícháme kečup a na sporáku ji ještě prohřejeme, případně ručním mixérem uděláme tekutější.
Játra pečená na víně podáváme s hranolky nebo brambory.