Játra pečená na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g slanina
olej
1 ks cibule
4 lžíce kečup
2 ks mrkev
2 dl červené víno
750 g vepřová játra
1 lžíce koření na divočinu
podle chuti
sůl
petrželka
bobkový list
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová nebo telecí játra očistíme a osušíme. Dvě třetiny slaniny nakrájíme na klínky, obalíme ji v koření na divočinu a prošpikujeme jí játra. Poté játra opepříme, ale nesolíme.

  2. Na zbylé slanině zpěníme sekanou cibuli a nastrouhanou mrkev. Do směsi vložíme špikovaná játra a necháme je zatáhnout. Poté vložíme vše do pekáčku, podlijeme vínem, přidáme bobkový list a zakryjeme. Játra na víně pečeme pozvolna asi 1 - 1,5 hodiny.

  3. Upečená játra osolíme, do šťávy vmícháme kečup a na sporáku ji ještě prohřejeme, případně ručním mixérem uděláme tekutější.

  4. Játra pečená na víně podáváme s hranolky nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!