Játra s pomerančovou šťávou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - sůl
1 ks vejce
- - strouhanka
1 ks cibule
- - tymián
1 ks pomeranč
- - mouka hladká
- - pepř mletý
- - šalvěj
1 dl vývar kuřecí
4 plátky játra vepřová

Postup přípravy receptu

  1. Játra obalíme v trojobalu(do vejce přidáme šalvěj a tymián). Na rozpáleném oleji je osmahneme dozlatova z obou stran, nakonec osolíme, opepříme a na papírovém ubrousku osušíme. Uložíme je na teplé místo a do té samé pánve přidáme cibulku, necháme ji zesklovatět, přilijeme pomerančovou šťávu a vývar, uvedeme do varu a játra na talíři zalijeme touto omáčkou. Podáváme s brambory nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!