Játra s pórkem a jablky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 80 g máslo 1 ks jablko 1 ks pórek vegeta 2 lžíce hladká mouka 0.3 lžičky mletý bílý pepř 750 g drůbeží játra podle potřeby olej podle chuti sušená petrželka
Postup Játra s pórkem a jablky recept
Postup přípravy receptu
-
Smícháme hladkou mouku s pepřem a se sušenou petrželkou. Játra jen rozkrojíme, posypeme připravenou moukou a na rozehřátém másle játra opékáme.
Pórek nakrájíme na kolečka, jablko zbavíme jadřince a nakrájíme na plátky. Na jiné pánvi osmahneme na oleji pórek. Přidáme jablka, poprášíme vegetou a chvíli podusíme. Opečená játra osolíme.
Na talíř dáme vařené šťouchané brambory, opečená játra a dušený pórek s jablky a ozdobíme zelenou petrželkou. Játra s pórkem a jablky ihned podáváme.