Játra s pórkem a jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
80 g máslo
1 ks jablko
1 ks pórek
vegeta
2 lžíce hladká mouka
0.3 lžičky mletý bílý pepř
750 g drůbeží játra
podle potřeby
olej
podle chuti
sušená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme hladkou mouku s pepřem a se sušenou petrželkou. Játra jen rozkrojíme, posypeme připravenou moukou a na rozehřátém másle játra opékáme.

  2. Pórek nakrájíme na kolečka, jablko zbavíme jadřince a nakrájíme na plátky. Na jiné pánvi osmahneme na oleji pórek. Přidáme jablka, poprášíme vegetou a chvíli podusíme. Opečená játra osolíme.

  3. Na talíř dáme vařené šťouchané brambory, opečená játra a dušený pórek s jablky a ozdobíme zelenou petrželkou. Játra s pórkem a jablky ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!