Kuřecí nudličky na víně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks rajče pórek hermelín oregano saturejka 3 - 4 lžíce olivový olej 3 lžíce červené víno červené víno 200 g kuřecí prsa mletý černý pepř žitný chléb 1/4 ks menší červená paprika 1/4 ks menší zelená paprika 1/4 ks menší žlutá paprika sušený celer
Postup Kuřecí nudličky na víně
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso očistíme, trochu naklepeme a celé plátky naložíme do marinády. Necháme odležet asi 4 hodiny
Marinádu si připravíme smícháním olivového oleje, pepře, saturejky, oregana, soli a sušeného celeru. Přikápneme červené víno podle chuti
Barevnou papriku omyjeme, zbavíme nitek a semínek, nakrájíme ji na delší úzké nudličky. Rajče omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Pórek očistíme a asi 10 cm velký kousek nakrájíme na kolečka
Odleželé plátky kuřecího nakrájíme na nudličky, vložíme na rozpálenou teflonovou pánev bez oleje, bude nám stačit množství, které jsme použili na marinádu. Orestujeme, po chvíli přidáme veškerou zeleninu a promícháváme do změknutí. Asi v polovině restování přidáme ještě trochu červeného vína
Kuřecí na víně ihned podáváme, na dozdobení talíře použijeme nakrájené kousky hermelínu a přikusujeme žitný chléb.