Kuřecí nudličky na víně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks rajče
pórek
hermelín
oregano
saturejka
3 - 4 lžíce olivový olej
3 lžíce červené víno
červené víno
200 g kuřecí prsa
mletý černý pepř
žitný chléb
1/4 ks menší červená paprika
1/4 ks menší zelená paprika
1/4 ks menší žlutá paprika
sušený celer

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso očistíme, trochu naklepeme a celé plátky naložíme do marinády. Necháme odležet asi 4 hodiny

  2. Marinádu si připravíme smícháním olivového oleje, pepře, saturejky, oregana, soli a sušeného celeru. Přikápneme červené víno podle chuti

  3. Barevnou papriku omyjeme, zbavíme nitek a semínek, nakrájíme ji na delší úzké nudličky. Rajče omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Pórek očistíme a asi 10 cm velký kousek nakrájíme na kolečka

  4. Odleželé plátky kuřecího nakrájíme na nudličky, vložíme na rozpálenou teflonovou pánev bez oleje, bude nám stačit množství, které jsme použili na marinádu. Orestujeme, po chvíli přidáme veškerou zeleninu a promícháváme do změknutí. Asi v polovině restování přidáme ještě trochu červeného vína

  5. Kuřecí na víně ihned podáváme, na dozdobení talíře použijeme nakrájené kousky hermelínu a přikusujeme žitný chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!