Játrové knedlíčky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

česnek
sůl
1 ks vejce
30 g máslo
100 g strouhanka
mletý pepř
100 g vepřová játra
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Játra odblaníme a na jemmo umeleme či rozmixujeme (stačí pár pulzů)

  2. Změklé máslo utřeme s vejcem, játry, ochutíme solí, pepřem a česnekem. Přisypeme jemně mletou strouhanku tak, aby ze směsi šly tvarovat knedlíčky

  3. Z játrové směsi tvarujeme malé knedlíčky, vhazujeme je do vroucí polévky či vývaru a vaříme asi 10 minut

  4. Játrové knedlíčky můžeme doplnit jemně nasekanou čerstvou bylinkou (pažitka, petrželka)

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!