Játrové knedlíčky recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- česnek sůl 1 ks vejce 30 g máslo 100 g strouhanka mletý pepř 100 g vepřová játra čerstvá petrželka
Postup Játrové knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Játra odblaníme a na jemmo umeleme či rozmixujeme (stačí pár pulzů)
Změklé máslo utřeme s vejcem, játry, ochutíme solí, pepřem a česnekem. Přisypeme jemně mletou strouhanku tak, aby ze směsi šly tvarovat knedlíčky
Z játrové směsi tvarujeme malé knedlíčky, vhazujeme je do vroucí polévky či vývaru a vaříme asi 10 minut
Játrové knedlíčky můžeme doplnit jemně nasekanou čerstvou bylinkou (pažitka, petrželka)
Foto: Shutterstock.com