Játrové tousty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 2 lžíce kečup 1 dl červené víno 3 plátky anglická slanina 1 ks bílá veka 400 g drůbeží játra 1 ks střední pórek 3 ks nakládané feferonky 150 g uzený eidam podle chuti sůl podle potřeby tuk na vymazání na ozdobu sterilované okurky sterilovaná kapie
Postup Játrové tousty recept
Postup přípravy receptu
-
Veku nakrájíme a v troubě nasucho opečeme dorůžova.
Na pánvi na oleji prohřejeme nudličky anglické slaniny, přidáme nakrájenou cibuli nebo pórek na kroužky, nakrájená játra a opečeme. Přidáme feferonky, kečup, osolíme, zalijeme vínem a dusíme.
Na opečené plátky veky dáme lžíci játrové směsi, posypeme strouhaným uzeným eidamem, poskládáme na mírně vymazaný plech a v rozehřáté troubě zapečeme.
Před podáváním ozdobíme játrové tousty kolečky sterilované okurky a kouskem červené sterilované papriky.