Jednoduchá vajíčková pomazánka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti olej sůl 5 ks vejce 100 g máslo 100 g šunka 1-2 lžičky plnotučná hořčice mletý černý pepř
Postup Jednoduchá vajíčková pomazánka recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo. Uvařená vejce oloupeme a necháme vychladnout.
Vařená vejce rozkrojíme a vyjmeme žloutky. Žloutky vymícháme s máslem do pěny. Bílky a šunku nakrájíme na kostičky nebo jen nasekáme najemno. Obojí vmícháme do žloutkové pěny.
Pomazánku ochutíme lžičkou hořčice, špetkou pepře, trochou oleje a podle chuti osolíme.
Jednoduchou vajíčkovou pomazánku mažeme. Pomazánka je nejlepší vychlazená. Množství surovin si můžeme přizpůsobit podle chuti.