Jednoduchá znojemská omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 2 lžíce máslo 2 ks cibule 500 ml voda 150 ml kysaná smetana 6 lžic hladká mouka 1 sklenice sterilované okurky podle chuti 2-3 lžičky cukr sůl mletý černý pepř
Postup Jednoduchá znojemská omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibule oloupeme, očistíme a nasekáme najemno. Okurky nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na kostičky.
V kastrolu rozehřejeme máslo s olejem. Zpěníme na něm připravenou cibuli. Vsypeme 4 lžíce mouky a vysmahneme světlou jíšku. Základ okurkové omáčky zalijeme vodou nebo vývarem, rozkvedláme a přidáme okurky a podle chuti i cukr a sůl. Vše společně vaříme.
Ve smetaně rozmícháme 2 lžíce mouky. Znojemskou omáčku zahustíme smetanou, případně dochutíme solí, pepřem nebo cukrem. Omáčku necháme už jen projít varem.
Jednoduchou znojemskou omáčku podáváme teplou. Podáváme s rýží nebo brambory a dušeným hovězím.