Jednoduché jablečné knedlíky recept
Apetit ReceptyPostup Jednoduché jablečné knedlíky recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme s hrubou moukou, záměrně nepíšu kolik, protože každé jablko je jinak velké a šťavnaté. Ze směsi rukama uhněteme knedlíkové těsto. Knedlíky vyrobíme jen tak velké, aby se daly schovat v dlani, to znamená cca o velikosti pingpongového míčku. Knedlíky by se nám jinak dobře neprovařily.
Vodu v hrnci přivedeme k varu a symbolicky ji osolíme. Knedlíky vhodíme do připravené vody a uvaříme. Knedlíky vytáhneme asi 3 - 5 minut poté, co vyplavou na povrch. Krásně voní, jsou sladkokyselé a dají se jíst i samotné.
Jednoduché jablečné knedlíky můžeme podávat s čímkoli, co máme rádi. Výborné jsou polité máslem, posypané cukrem a skořicí. Skvěle chutnají také s kysanou smetanou, mákem, sypané osmaženou strouhankou, tvarohem, perníkem a ořechy.