Jednoduché rizoto s vepřovým masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl mletý pepř 2 - 3 lžíce masový vývar 100 g sterilovaný hrášek 300 g vařené maso 1 ks rýže ve varném sáčku
Postup Jednoduché rizoto s vepřovým masem
Postup přípravy receptu
-
Celou větší kost, která nám zůstane po vykostění vepřové kotlety nebo krkovice, dáme vařit do osolené vody do tlakového hrnce. Maso vkládáme do vroucí vody. Vaříme zhruba 45 minut, maso by po uvaření mělo jít snadno obrat od kosti
Dáme vařit vodu na rýži. Mezitím obereme maso a větší kousky překrájíme. Uvaříme sáček varné rýže podle návodu
Do kastrolu dáme na dno vývar z kostí, osolíme, opepříme, přidáme obrané maso a prohřejeme. Je-li vývar slabý, přidáme necelou lžičku oleje. Potom vmícháme uvařenou rýži a nakonec přidáme dobře propláchnutý a okapaný sterilovaný hrášek. Vepřové rizoto opatrně promícháme a nakopečkujeme na talíře
Na recept není nutné zachovat poměr masa a rýže.