Jednoduché rizoto s vepřovým masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
mletý pepř
2 - 3 lžíce masový vývar
100 g sterilovaný hrášek
300 g vařené maso
1 ks rýže ve varném sáčku

Postup přípravy receptu

  1. Celou větší kost, která nám zůstane po vykostění vepřové kotlety nebo krkovice, dáme vařit do osolené vody do tlakového hrnce. Maso vkládáme do vroucí vody. Vaříme zhruba 45 minut, maso by po uvaření mělo jít snadno obrat od kosti

  2. Dáme vařit vodu na rýži. Mezitím obereme maso a větší kousky překrájíme. Uvaříme sáček varné rýže podle návodu

  3. Do kastrolu dáme na dno vývar z kostí, osolíme, opepříme, přidáme obrané maso a prohřejeme. Je-li vývar slabý, přidáme necelou lžičku oleje. Potom vmícháme uvařenou rýži a nakonec přidáme dobře propláchnutý a okapaný sterilovaný hrášek. Vepřové rizoto opatrně promícháme a nakopečkujeme na talíře

  4. Na recept není nutné zachovat poměr masa a rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!