Jednoduché tvarohové nočky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g tvaroh
podle chuti
máslo
cukr moučka
ovoce
na obalení
krupice

Postup přípravy receptu

  1. Tučný tvaroh rozbalíme, položíme na papírový ubrousek, přiklopíme druhým ubrouskem a vymačkáme z něj co nejvíce tekutiny, pokud by byl tvaroh stále příliš vlhký, postup opakujeme s novými suchými ubrousky. Tvaroh by měl být na povrchu suchý a maličko drobivý.

  2. Z vymačkaného tvarohu vytvarujeme malé nočky (asi 2 cm), které dlaní vyválíme do tvaru kuličky. Nočky obalíme v krupici.

  3. Ve velkém hrnci přivedeme k varu malinko osolenou vodu, vhodíme tvarohové nočky a vaříme 1 - 2 minuty. Tvarohové nočky vybereme děrovanou naběračkou a před položením na talíř osušíme papírovým ubrouskem.

  4. Tvarohové nočky na talíři polijeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme cukrem moučka. Můžeme doplnit drobným ovocem. Podáváme jako teplý sladký hlavní chod.

  5. Tip: Tvarohové nočky výborně doplňují i teplé ovocné omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!