Jednoduchý houbový nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
100 ml mléko
2 ks bílek
600 g čerstvé houby
podle chuti
sůl
petrželka
mletý pepř
podle potřeby
strouhanka
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky.

  2. Na rozehřátém másle osmahneme cibuli, vmícháme plátky hub a dusíme pozvolna doměkka. Pak houby mírně osolíme a opepříme.

  3. Do podušených a vychladlých hub přidáme nadrobno nasekanou petrželku, přilijeme mléko a zahustíme strouhankou. Nakonec vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků.

  4. Směs dáme do máslem vymazané zapékací mísy, povrch urovnáme nožem a houbový nákyp upečeme v horké troubě dozlatova.

  5. Jednoduchý houbový nákyp nakrájíme na čtverce a podáváme s vařeným bramborem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!