Kuřecí maso s pórkem a kaší recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
máslo
5 ks brambory
mléko
kmín
1 ks pórek
1 lžíce grilovací koření
400 dkg kuřecí prsa

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na plátky a osolíme. Předem jsem si schovala omastek z pečeného kuřete a tím jsem maso potřela, dodá tomu chuť. Nakonec kuře posypeme grilovacím kořením. Maso poklademe do napařovací nádoby

  2. Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka a přidáme k masu

  3. Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka, osolíme a také dáme do napařovací mísy. Na síto v hrnci, kde se dává koření, dáme jeden dílek česneku a trochu kmínů. Dospod hrnce dáme mísu s brambory, nahoru mísu s kuřecím masem. Kuřecí maso s pórkem v hrnci vaříme 40 minut. Po 20 minutách jsem kuře otočila, znovu posypala grilovacím kořením

  4. Když máme hotovo, dáme brambory do mísy a připravíme kaši, jak máme rádi

  5. Kuřecí maso s pórkem a kaší zdobíme čerstvým pórkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!