Kuřecí maso s rýží sladko-pálivé chuti recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 - 2 balíčky rýže
1 - 2 ks kuřecí prsa
1 ks červená cibule
javorový sirup
mletá pálivá paprika
rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě

  2. Maso nakrájíme na menší kousky nebo nudličky. Maso si dáme do misky, osolíme a zalijeme ho javorovým sirupem. Pokud javorový sirup nemáme, je možné použít med. Dále přidáme pálivou mletou papriku, pro ještě pálivější účinek můžeme přidat špetku chilli. K masu vmícháme trochu marmelády (z červených plodů)

  3. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej, na pánev dáme maso a smažíme. Až maso zezlátne, přidáme cibuli a smažíme ještě pár minut. Poté přidáme již uvařenou a scezenou rýži a promícháme

  4. Kuřecí maso s rýží sladko-pálivé chuti v tuto chvíli máme hotové a můžeme podávat. Maso se hodí i k jiným přílohám (hranolky, krokety či americké brambory).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!