Kuřecí maso s pórkem vařené v parním hrnci recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 špetka majoránky 2 lžičky soli 500 g brambor 100 g mrkve 50 g pórku 2 stroužky česneku 1 lžička grilovacího koření 2 plátky kuřecího masa 1 lžička pepře 4 barev
Postup Kuřecí maso s pórkem vařené v parním hrnci
Postup přípravy receptu
-
Do prvního patra parního hrnce vložíme okořeněné a česnekem potřené maso. Osolíme více než jsme zvyklí neb pára sůl v průběhu vaření smyje. Do druhého patra vložíme na plátky pokrájené brambory proložené nakrájenou na kolečka mrkví, vše dobře osolíme
Časový spínač zapneme na 20 minut. Po tomto čase na maso položíme pórek a zapneme ještě na dalších 25 minut. Hlídáme si hladinu vody v hrnci, aby se nám nevypařila!
Takto připravené brambory mají úžasně máslovou chuť, i když jsme máslo vůbec nepoužili
Dobrou a zdravou chuť!