Jednoduchý jablečný štrúdl recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle potřeby cukr strouhanka skořice jablko rozinky ořechy těsto 1 ks vejce 1 sklenka voda 1 ks tuk 100% 600 g hladká mouka na potření vejce na ozdobu cukr moučka
Postup Jednoduchý jablečný štrúdl recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si oloupeme a nahrubo nastrouháme jablka. Z jablek vymačkáme šťávu. Tuk nastrouháme na hrubém struhadle, těsto se pak lépe zpracovává.
Poté si připravíme z mouky, vejce, tuku a vody těsto, které si rozdělíme na 5 dílů. Z každého dílu vyválíme obdélník, posypeme trochou strouhanky, přidáme jablka a posypeme skořicí, cukrem, ořechy a rozinkami.
Těsto zabalíme v závin, přeneseme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem.Takto připravíme všech pět závinů. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, propícháme vidličkou, aby se závin nenafukoval a nepraskl. Jablečný štrúdl pečeme, dokud nemá krásně křupavou kůrku.
Studený jablečný závin pocukrujeme moučkovým cukrem.