Jednoduchý jablečný štrúdl recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
cukr
strouhanka
skořice
jablko
rozinky
ořechy
těsto
1 ks vejce
1 sklenka voda
1 ks tuk 100%
600 g hladká mouka
na potření
vejce
na ozdobu
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si oloupeme a nahrubo nastrouháme jablka. Z jablek vymačkáme šťávu. Tuk nastrouháme na hrubém struhadle, těsto se pak lépe zpracovává.

  2. Poté si připravíme z mouky, vejce, tuku a vody těsto, které si rozdělíme na 5 dílů. Z každého dílu vyválíme obdélník, posypeme trochou strouhanky, přidáme jablka a posypeme skořicí, cukrem, ořechy a rozinkami.

  3. Těsto zabalíme v závin, přeneseme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem.Takto připravíme všech pět závinů. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, propícháme vidličkou, aby se závin nenafukoval a nepraskl. Jablečný štrúdl pečeme, dokud nemá krásně křupavou kůrku.

  4. Studený jablečný závin pocukrujeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!