Jednoduchý květákový krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks žloutek
2 lžíce mléko
1 ks květák
7 dl zeleninový vývar
2 dl smetana na vaření
podle chuti
sůl
libeček
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Květák dobře očistíme, nakrájíme na růžičky a podusíme v menším množství osolené vodě doměkka. Měkký květák rozmixujeme nebo prolisujeme, přidáme k zeleninovému vývaru a krátce povaříme.

  2. Květákovou polévku zjemníme smetanou, osolíme, opepříme bílým pepřem, ochutíme libečkem, přivedeme téměř k varu, sejmeme z plotýnky a všleháme žloutky rozkvedlané ve 2 lžících mléka. Květákový krém prohřejeme, podle potřeby dochutíme a máme hotovo.

  3. Jednoduchý květákový krém podáváme s krutonky nebo bílou bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!