Jehněčí guláš s citronem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžíce olej
4 špetky sůl
2 lžíce majoránka
200 g cibule
50 ml voda
0 ks citron
1 kulička jalovec
2 ks bobkový list
3 kuličky nové koření
2 lžíce plnotučná hořčice
1 lžička mletá sladká paprika
3 kuličky celý černý pepř
1 ks slepičí bujón
350 g jehněčí maso
podle potřeby
hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na přípravu marinády nakrájíme na menší kostičky jehněcí maso. Do mísy vymačkáme citronovou šťávu z půlky citronu, přidáme 50 ml vody a 2 lžíce oleje. Trochu zamícháme se sladkou paprikou a kořením. Do této směsi naložíme jehněčí kostky masa. Cibuli nakrájíme na kolečka.

  2. Do tlakového hrnce dáme na olej osmažit kolečka cibule. Hned poté nalijeme marinádu s masem do tlakového hrnce. Než zavřeme tlakový hrnec, přidáme bobkový list, 2 lžíce hořčice, 3 stroužky česneku a po zamíchání nalijeme horkou vodu do poloviny tlakového hrnce. Do této vody dáme rozpustit slepičí bujon.

  3. Zavřeme tlakový hrnec a vaříme 20 - 40 minut. Po 20 minutách se podíváme na maso, pokud maso je pevnější a měkčí, můžeme podle chuti přidat mletou sladkou papriku a majoránku. Poté omáčku zahustíme hrubou moukou.

  4. Jehněčí guláš s citronem podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!