Jehněčí kýta na slanině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
1 cibule
0.2 l kysaná smetana
1 jehněčí kýta
100 g uzený bůček
3 sterilované okurky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve musíme kýtu omýt, odblanit a zbavit tuku. Na nudličky nakrájíme slaninu a prošpikujeme jimi očištěnou kýtu. Buček nakrájíme na plátky a vložíme do pekáče. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a dáme na bůček. Do pekáče vložíme maso, osmahneme a podlijeme horkou vodou. Takto připravenou kýtu pečeme a občas podlijeme vypečenou šťávou. Maso pečeme tak dlouho, až nám změkne. Upečené maso vyjmeme a do šťávy přidáme nadrobno nakrájené okurky. Šťávu smícháme spolu se smetanou a vložíme do ní opět kýt. Maso se šťávou ještě prohřejeme. Hotový pokrm podáváme nejlépe s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!