Jehněčí kýta na slanině recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina 1 cibule 0.2 l kysaná smetana 1 jehněčí kýta 100 g uzený bůček 3 sterilované okurky
Postup Jehněčí kýta na slanině recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve musíme kýtu omýt, odblanit a zbavit tuku. Na nudličky nakrájíme slaninu a prošpikujeme jimi očištěnou kýtu. Buček nakrájíme na plátky a vložíme do pekáče. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a dáme na bůček. Do pekáče vložíme maso, osmahneme a podlijeme horkou vodou. Takto připravenou kýtu pečeme a občas podlijeme vypečenou šťávou. Maso pečeme tak dlouho, až nám změkne. Upečené maso vyjmeme a do šťávy přidáme nadrobno nakrájené okurky. Šťávu smícháme spolu se smetanou a vložíme do ní opět kýt. Maso se šťávou ještě prohřejeme. Hotový pokrm podáváme nejlépe s vařenými brambory.