Jehněčí rizoto recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 svazeček petrželka 1 ks cibule 2 lžíce sádlo voda 400 g rýže 1 kg jehněčí kýta 100 g uzený bůček mletý černý pepř
Postup Jehněčí rizoto recept
Postup přípravy receptu
-
Jehněčí kýtu vykostíme, očistíme a maso nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno.
Rozpálíme si hrnec a na něm rozehřejeme sádlo. Vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Pak vsypeme maso a společně restujeme dozlatova. Maso zalijeme vodou, osolíme, opepříme a necháme vařit.
Zatím si nakrájíme uzený bok na kostičky. Nať opereme, důkladně osušíme a nakrájíme nadrobno. Bůček promícháme s česnekem a petrželkou. Tím vytvoříme istrijskou "pešt (sječak)". Připravenou směs přidámek masu, když se začne vařit a dusíme pod pokličkou téměř doměkka.
Zatím si propláchneme a spaříme rýži. Když je maso skoro měkké, přisypeme rýži, přilijeme vodu nebo vývar a dodusíme vše doměkka.
Hotové jehněčí rizoto sypeme strouhaným sýrem.