Jehněčí rizoto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 svazeček petrželka
1 ks cibule
2 lžíce sádlo
voda
400 g rýže
1 kg jehněčí kýta
100 g uzený bůček
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí kýtu vykostíme, očistíme a maso nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno.

  2. Rozpálíme si hrnec a na něm rozehřejeme sádlo. Vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Pak vsypeme maso a společně restujeme dozlatova. Maso zalijeme vodou, osolíme, opepříme a necháme vařit.

  3. Zatím si nakrájíme uzený bok na kostičky. Nať opereme, důkladně osušíme a nakrájíme nadrobno. Bůček promícháme s česnekem a petrželkou. Tím vytvoříme istrijskou "pešt (sječak)". Připravenou směs přidámek masu, když se začne vařit a dusíme pod pokličkou téměř doměkka.

  4. Zatím si propláchneme a spaříme rýži. Když je maso skoro měkké, přisypeme rýži, přilijeme vodu nebo vývar a dodusíme vše doměkka.

  5. Hotové jehněčí rizoto sypeme strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!